Hemmakontor med telefonkonferenser

I en tid när restriktionerna inte längre finns kvar och pandemin är på väg bort kan hemarbetet ändå finnas kvar. Den omställning vi var tvungna att göra under pandemin visade att mycket arbete faktiskt går att göra hemifrån och att många trivs med ett flexiblare arbetsliv. Men hur får du till ett bra hemmakontor för telefonkonferenserna och hur blir det egentligen att jobba hemifrån när elkostnaderna skjuter i höjden?

Ständigt uppkopplad?

Att vara ständigt uppkopplad kan kännas självklart, framför allt om du arbetar hemifrån. Men de nya elpriserna kan få vem som helst att tvivla på hur det ska gå att ha råd. Kanske kan du inte arbeta hemifrån och förbruka så mycket el? Ett alternativ är att välja https://tibber.com/se/ och deras smarta elavtal, vilket kan göra att det blir lättare att klara av elräkningen, även om du behöver vara uppkopplad hela dagarna. Det görs genom att https://tibber.com/se/ ger dig koll på elförbrukningen, så att du lättare kan se vad du gör av med och vad det kostar. På det sättet kan du få kontroll över situationen. Med hjälp av https://tibber.com/se/ kan du därför välja att ha ett mer flexibelt arbetsliv om det är vad som passar dig bäst.

En telefonkonferens som fungerar

För att du ska kunna skapa rätt förutsättningar för en telefonkonferens krävs nästan att du har ett hemmakontor. Då kan du stänga dörren om dig, veta att du inte blir störd, och du kan ha tillgång till allt du behöver ha nära till hands under konferensen. Samtidigt slipper du se allt som påminner om vardagslivet och som kan behöva tas om hand, som tvätt eller disk. Minskad distraktion gör att du lättare kan fokusera på mötet. Det finns ju mindre som får dig att tänka på något annat. Har du skaffat elavtal från https://tibber.com/se/ är det inte särskilt stressande eller distraherande att datorn står på när du behöver ha tillgång till den. En annan sak som är viktig för att telefonkonferensen ska fungera smidigt är att tekniken fungerar som den ska. Det gäller oavsett om samtalet sker via telefonen eller över datorn. Se till att mobilen är laddad, att sladden till datorn finns nära till hands, att uppkopplingen fungerar och att du testat de aktuella programmen innan det är dags för möte.

restimpo