Telefonkonferenser

Det är viktigt att vara klimatsmart och undvika långa resor bara för att vara med om ett möte av något slag. Nu när coronapandemin härjar har fler och fler blivit vana vid distanskonferenser via datorn. Det finns mängder av olika plattformar, alla med sina för- och nackdelar, men alla kräver de en bra uppkoppling för att fungera. Kraven på varje användares egen teknik är också ganska höga om det ska vara optimalt. Ett headset per person och givetvis en bra kamera. Sen krävs det en hel del kunskap också, särskilt i början på en ny plattform. Det är inte helt enkelt att hitta de där små knapparna för att koppla på mikrofon eller kamera, däremot väldigt enkelt att glömma stänga av när det är någon annans tur att prata. Det finns som tur är enklare sätt att mötas på distans.

Distansmöte via telefon

Telefonkonferenser fungerar oftast alldeles utmärkt. Alla har en telefon och detta med uppkoppling är inget större problem, Täckning för telefonsamtal finns med få undantag precis överallt. Det finns en del tips för att få till proffsigare telefonmöten, det viktigaste är att planera lite mer i förväg.

Eftersom det inte går att se vem som pratar och en del röster kan vara nya i gruppen är det bra att börja inlägg med sitt eget namn så alla vet vem som pratar. Varje talare kan också tydligt markera när hen talat färdigt genom att tala om det så ingen behöver avbryta. Vid telefonsamtal finns ju inte de visuella signaler som annars automatiskt utbyts över ett mötesbord och det kan vara svårt att uppfatta när någon är klar.

Gruppsamtal eller telefonkonferens

Vad som är vad är väl inte helt klarlagt, men upp till fem personer är det enkelt att konferera med direkt i din vanliga mobil. Hur många personer du kan bjuda in beror lite på vilken operatör du har. Du kan sitta var som helst och hålla din konferens, det är frihet på riktigt!

restimpo