Är du utrustad för en telefonkonferens?

Att hålla telefonkonferenser blir allt mer populärt. Det är ett sätt att spara både tid och pengar och ändå få samma resultat som vid en vanlig konferens. Dock kan det vara bra om du som ska delta i en telefonkonferens har förberett dig med rätt utrustning innan mötet.

Fixa rätt utrustning innan mötet

Det kan låta enkelt att delta i en telefonkonferens på distans, men det gäller att ta mötet på allvar. Eftersom det inte bara är du som ska delta så gäller det att få mötet att gå så smidigt som möjligt så att man slipper slösa på varandras dyrbara tid. Därför är det viktigt att du gör vad du kan för att förhindra att tekniska problem uppstår och att du har rätt utrustning innan du deltar i mötet. Gör så här:

  • Se till att datorn eller mobilen är fulladdad och/eller att laddaren är nära till hands om batterierna skulle ta slut mitt under mötet.
  • Köp nödvändiga tillbehör för datorn eller mobilen. Hos teknikdelar.se hittar du allt du behöver för att kunna synas och höras på bästa sätt.
  • Förbered så att du har allt du behöver framför dig redan innan mötet börjar, såsom papper, penna och andra viktiga dokument du kan behöva.
  • Gör händerna fria genom att använda headset istället för luren. Om du inte har ett bra headset kan du köpa det så att du i lugn och ro kan hänga med i mötet och anteckna saker vid behov.
  • Ät och gå på toa innan mötet så att du inte sitter okoncentrerad under mötet eller måste avbryta på grund av att nöden kallar.
  • Ha rätt attityd inför mötet så att du inte tillför dålig energi. Det är ett möte precis som vilket annat möte och bör därför tas på lika stort allvar.
restimpo