Globalisera ditt företag med telefonkonferenser

Om 50 år kommer man titta tillbaka och säga att det var teknologins tid. Mycket har skett bara under de senaste 10 åren, och det har medfört en hel drös med positiva konsekvenser för företagare. En av dem är att man idag inte behöver ta bilen, båten eller flyget någonstans, då man kan ha en telefonkonferens istället.

Sträck ut handen till samarbeten på distans

Nu kan ni som företag sluta oroa er för att bli irrelevanta. Om ni känner att ert varumärke skulle fungera bättre i Japan än i Sverige, så kan ni bara slänga i väg ett mejl och påbörja ett samarbete via datorn och telefonen. Sedan när ni ska gå i genom viktiga detaljer för ett kommande kontrakt, så kan ni ha en telefonkonferens. Mycket smart. Ni kan även välja om ni bara vill ha ljud eller om ni hellre vill se ansiktet på er investerare eller samarbetspartner.

Huvudsaken med distansarbeten är att sprida ert varumärke och etablera ert företag. Det är oerhört fördelaktigt att globalisera ert företag, eftersom ni då minskar risken för att bli inaktuella.

Att globalisera ligger i tiden. Det har aldrig varit så enkelt som det är nu. Och dessutom så har Sverige en lång historia av lyckade import- och exportsamarbeten. Med telefonkonferens så ökar sannolikheten att ditt företag blir framgångsrikt och välkänt. I slutändan så kanske du måste hitta ett bemanningsföretag i Stockholm för att hantera det ökade antalet arbetsuppgifter. Men det är inte fy skam.

Förbättra din telefonkonferens

Sedan är det ju så att en telefonkonferens kan vara förgäves, om ni inte agerar på rätt sätt. En telefonkonferens skiljer sig från ett fysiskt möte. Se till att vara förberedd innan samtalet påbörjas.

Du bör bland annat ha skrivit ner några stödord som hjälper dig i samtalet. Beroende på mötets syfte och ändamål, så är det viktigt att du får sagt det som är nödvändigt. Se även till att stänga ut överflödiga ljud. Du bör alltså boka ett konferensrum även för en telefonkonferens. Sedan bör du också förmedla för eventuella personer på kontoret att du ska ha en telefonkonferens – och att du inte kan bli störd.

En telefonkonferens är också i behov av samma professionella nivå som vilket möte som helst. Var noga med att kunna namnen på personen eller personerna du talar med. Och var uppmärksam på vem det är som talar, och om någon eventuellt skulle lämna konversationen.

restimpo