Telefonkonferenser ger en mer flexibel inställning till arbete

Det är inte längre ett uttalat faktum att slipsen ska vara knuten eller att byxorna ska vara på inför ett viktigt möte. En brittisk undersökning som presenterades i Ny Teknik 2010 visade att 20% av de tillfrågade hade konfererat helt nakna. Det här är en symbolik för att inget företag eller projekt längre är bundet till att utvecklas i konferensrum eller traditionella möteslokaler.

Telefonkonferenser har gjort att du kan delta i vilket möte som helst var du än befinner dig, och tack vare att mötet sker över telefon behöver du inte tänka på hur du ser ut. Den friheten lockar många människor. Av alla tillfrågade i undersökning svarade 68% att de har deltagit i en konferens i bara pyjamas.

Men flexibiliteten som erbjuds i en telefonkonferens är mycket bredare än så. Det framgår i undersökningen att många lagar mat, byter blöja, ligger kvar i sängen eller till och med shoppar medan de konfererar. Med andra ord kan du göra vad du vill medan du lyfter och utvecklar ett projekt eller löser ett problem i ett företag.

I ett pressmeddelande som publicerades i samband med undersökningen nämndes att man under året 2008 sparade 53 000 ton koldioxid tack vare alla uteblivna resor. Miljöpåverkan är således bara en av styrkorna som finns i tekniken bakom telefonkonferensen.

Dagens teknik tillåter dig att vara mer flexibel under din arbetsdag. Du kan vara med och bidra lika mycket var du än är. Det är en förutsättningen i den moderna värld vi lever i idag, och ett stort steg mot en enklare framtid där alla kan tillföra någonting på lika villkor. Flexibilitet är nyckeln till starkare verksamheter och bättre lösningar.

Den moderna människan kan med andra ord vara ännu mer flexibel och miljömedveten. Långa resor byts ut mot effektiva samtal. Mer ansvar kan läggas på en medarbetare utan att det för den skull blir en större börda. Effektivare människor ger effektivare verksamheter.Du kan vara med och bidra till den goda cirkeln som leder till gränslösa verksamheter med ännu större spelrum.

Hade du kunnat tro att det skulle vara möjligt att hålla i ett viktigt konferensmöte medan du låg i soffan och smuttade på ett glas isvatten? Så flexibel kan du nämligen vara, för i den moderna världen är ingenting längre omöjligt.

restimpo