Känslig information på telefonkonferenser

För alla oss som jobbar på kontor är telefonkonferenser en viktig del av arbetet. Om man till exempel har kollegor som arbetar på en annan ort är det ett måste att hålla kontakten via telefon. Ibland kan man så klart även behöva kontakta kunder och klienter på samma sätt. Idag fungerar tekniken så bra att det knappast är något som helst problem att ha möte per telefon. Men något som man kanske inte tänker på är hur man gör om samtalet kommer att innehålla känsliga information.

Hur ser era säkerhetsrutiner ut?

Det här är något som vi på kontoret har diskuterat mycket. En kollega råkade ut för en hackade nalle. Att någon hade tagit sig in i hans mobiltelefon fick nog oss alla att fundera ett extra varv kring det här med säkerhet. Nu har vi tydliga säkerhetsrutiner för att förhindra att viktig information kommer på vift. Idag har vi ju så otroligt mycket information på vår mobiltelefon. Det är inte svårt att tänka sig vad som kan hända om denna kommer i fel händer. Dessutom är det ju så klart även obehagligt att tänka sig att någon obehörig bryter sig in sin telefon – oavsett om det handlar om privata saker eller viktig jobbinformation, eller hur?

Investera i rätt system

Om man vill öka säkerheten under en telefonkonferens finns det mängder av saker man kan göra. Till exempel kan alla deltagare få en särskild kod som används för att logga in i samtalet. Dessutom kan man ha en inspelningsfunktion. Att dokumentera och arkivera samtalet kan vara bra av många anledningar. Att ha ett administratörsverktyg för att ha kontroll över antal deltagare, längd på samtal, deltagarhistorik etc är nyckeln till en bra säkerhetsnivå. Det kostar så klart en del att installera den här typen av teknik men i längden är det garanterat värt det. För den som skall göra en större investering kan det vara smart att jämföra lån med Consida för att på så sätt få bästa möjliga deal.

restimpo